Gestoofde courgette met verse kruiden

courgette bloem

Feest in de moestuin! De laatste doperwtjes geplukt en planten gerooid, wat stokbonen en venkel geoogst. Voor de kippen was het even een paradijs, ze mochten scharrelen door de tuin, op zoek naar allerlei friemelbeestjes waar ik liever vanaf ben. Knorretje voorop, met in haar kielszog de witte dames, die voor de gelegenheid hun verblijf op 1hoog wel wilden verlaten.

kippen scharrelen

Het recept is een italiaanse bereiding van courgette. Omdat ik van alles wat maar van alles weinig over had, heb ik het recept met diverse groente gemaakt. Op soort, behalve de courgette, van te voren beetgaar geblancheerd.

Hebben

  • 2 courgettes, niet te dunne plakken
  • 1 ui, gesnipperd,
  • 2 el olijfolie
  • 2 el droge witte wijn
  • peterselie, fijngehakt
  • bieslook, fijngeknipt

Doe courgettes, ui, olie, wijn en wat zout in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met een deksel op de pan in ± 15 min gaar stoven. Bestrooi met peterselie en bieslook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s