fruit taart

fruittaart bosbesVoor de liefhebber van ‘zelfgemaakte fruittaart in weinig tijd’ is dit hét recept. En momenteel zeker ook dé tijd! Gebruik allerlei soorten fruit, puur of gecombineerd. Niks kneden, uitrollen en koelen maar mixen, storten en beleggen en zo de oven in. Taart maakt fans, voor je het weet bak je er iedere dag een.

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram plantaardige boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • mespunt zout
  • rasp van 1 citroen
  • 2 tl vanille suiker
  • 1 ei, geklutst met 4 el water

ipv vanille suiker kan je ook ’n 1 tl ‘pure vanille extract’  bij het ei doen

citroenrasp kan je vervangen door 1 el citroensap ipv 1 el water bij het ei te doen

(of limoncello of geconfijte citroen)

Oven voorverwarmen op 200ºC.

Het deeg zo snel mogelijk maken door kort boter door meel te mixen, suiker&zout erbij, mix. Als laatste citroen en ei mengsel er rap doorheen mixen. Het deeg plakt enorm. Verdeel het losjes in een ingevette springvorm. Maak ’n platte bodem. Het deeg kan je verspreiden met de bolle kant van een lepel, deze wel nat en warm maken onder de hete kraan. fruittaart bodem

Verdeel fruit erover; puur bosbes, nectarine, perzik, pruim, appel etc. Maar combinaties zijn ook superlekker zoals pruim met framboos en braam.

Zet in de oven voor 10 minuten. Dan draai de temperatuur terug naar 175ºC en laat nog circa 30 minuten bakken.

fruittaart nectarine

nectarine taart

Prik met een breinaald in de taart om te checken of de taart gaar is. Geen beslag meer op prikker, taart klaar, anders nog enkele minuten in de oven.

framboos bosbes taart

framboos bosbes

perzik, bosbes, pruim taart

perzik, bosbes, pruim taart

appel & zomermix (uit diepvriezer)
appel & zomermix (uit diepvriezer)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s