glutenvrije taartbodem

logo-goed-glutenvrijVandaag zag ik op internet een recept voor een glutenvrije taartbodem. Lijkt me een goede bodem voor allerlei lekkers…maar, let op, het heeft wel 6 uur de tijd nodig.

  • 5g guargom
  • 220g maïszetmeel
  • 80g rijstmeel
  • 5g zout
  • 10g xanthaangom
  •  220g sojaboter
  • 3 eidooiers
  • eiwit (na 6 uur)

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg er de boter in blokjes aan toe en meng tot een kruimelig deeg. Voeg 3 eidooiers toe en meng tot een homogeen deeg. Halveer het deeg en pak het in in aluminiumfolie en leg minimum 6 uur in de koelkast. Rol het deeg uit op een met rijstbloem bestrooid werkvlak. Vet een taartvorm van 24cm in met sojaboter en leg het deeg in de vorm. Bak het 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Smeer het direct in met eiwit en plaats het opnieuw in de nog warme oven gedurende 5 minuten. De taartbodem is nu klaar voor een vulling.

bron: Gekruid.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s