kruidenpapier

FreshPaper

FreshPaper is ontworpen door  Kavita Shukla, die per ongeluk bij haar oma in India kraanwater dronk. Haar oma gaf haar een huis-tuin-keuken-middeltje – een mix van specerijen – om te voorkomen dat haar kleindochter ziek zou worden.  (Click hier om haar verhaal in eigen woorden te horen)

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling, (beginnend met een middelbare school wetenschapsproject!), ontdekte ze een nieuwe toepassing van haar oma’s ‘ouderwetse’ remedie – een opmerkelijk effectieve manier om voedsel vers te houden. FreshPaper!; ’n papiertje dat groente 2 tot 4 dagen langer houdbaar maakt. Dat komt doordat het composteerbare papier doordrenkt is met verse kruiden, waaronder fenegriek. Door de kruiden worden bacteriën en schimmels op een natuurlijke manier geremd, evenals enzymen die overrijping veroorzaken.

FreshPaper is oorspronkelijk ontworpen voor de derde wereld, het is een goedkope oplossing, eenvoudig te gebruiken en goed voor de aarde. (FreshPaper is recycleerbaar, biologisch afbreekbaar en composteerbaar.)

hier te koop; Fenugreen.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s