Pappardelle met wildzwijnsaus uit Vinazza

vinazzaAl jaren ligt er op mijn bureau het adres van Vinazza, vorig jaar zag ik een briefkaart liggen met een mooie tekst van Diane Lensink. Haar naam helaas doorgestreept en vervangen door een handgeschreven verkorting: “FAM.”. Ze is vorig jaar, veel te jong, overleden.

Vinazza in poche parole: Se sei un po corraggioso, amante della vita, la natura, della pace, scrittore alla ricerca di un posto per … Ga er heen!

Vandaag een recept voor pasta met wildzwijnsaus uit haar boek; De dikke Vinazza

Marinade

  • 1 glas rode wijn
  • ½ ui
  • ½ wortel
  • 1½ stengel bleekselderij
  • 2 laurieblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • takje rozemarijn
  • 5 jeneverbessen
  • takje salie
  • 1 teen knoflook

Meng alle ingrediënten en laat het vlees er een nacht in staan.

SAUS

  • 300 g wildzwijnvlees in blokken
  • 100 g reepjes ontbijtspek
  • scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • ½ ui
  • ½ wortel
  • 1½ stengel bleekselderij
  • kopje tomatensaus
  • zout, peper, peterselie

Haal vlees uit marinade en dep droog met keukenpapier. Bak het ontbijtspek uit in de olijfolie. Hak knoflook, ui, wortel, bleekselderij fijn. Smoor in pan met ontbijtspek en doe het vlees erbij. Braad het al roerend rondom aan en laat het dan afgedekt circa 2 uur op laag vuur sudderen. Voeg tegen het einde van de stooftijd de tomatensaus toe. Proef op zout en peper.

Kook de papperdelle al dente. Giet af, en sauteer de pasta op hoog vuur in een koekenpan met de wildzwijnsaus. Bestrooi met peterselie.

bron: vinazza, vinazza recepten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s