lunchen in Amsterdam e.o

vork&mesVoor mijn gevoel heeft de hele maand januari de zon geschenen, een beter begin van 2014 kon niet. Veel op pad en veel geluncht in Amsterdam en omgeving. Mijn persoonlijk favoriet blijft Vork & Mes, voor de locatie! en hun 80/20-principe: 80% van de menukaart bestaat uit gerechten met groente en 20% bevat vlees of vis. Jonathan Karpathios laat zich leiden door het ritme van de natuur, en die bepaalt het menu. Zoals ook mijn dieet mijn menu bepaalt en daar kunnen ze ook nog eens rekening mee houden. Zelfs voor ’t eerst sinds jaren  waanzinnig lekkere chocolade ijs gegeten. menu vork&mes

By the way… Jonathans kookboek ECHT ETEN (Karakter Uitgevers) heeft De Gouden Garde 2013, de publieksprijs van de Kookboek van het Jaar verkiezing, gewonnen.

Ook heel fijn is de salad bar SLA met als motto: dat wat je eet volledig aansluit bij je personal food policy. Bij SLA stel je namelijk zelf je salade samen met bladeren, wortels, bonen, stengels, zaden etc. die je vervolgens afmaakt met de huisgemaakte toppings en dressings.

SLA, koffiesalonNaast SLA in de Westerstraat zijn veel mooie winkels zoals  Delicious Food, een biologische delicatesse supermarkt, ‘de koffiesalon‘ voor de espresso na de lunch, Il Matterello, met hun nieuwe concept DAK77 local food. Genoeg om je tijd culinair te verpozen.

Blij werd ik na het boodschappen doen op de Cuyp, even om de hoek zit ‘de Wasserette’ en daar serveren ze heerlijke koffie, vet lekkere sappen en top brood met dito beleg. Broodje van de week in het Parool (kip/truffelmayo/avocado) werd door de kokkin (zelf n melkallergie) in ’n handomdraai omgetoverd in een goddelijk allergeenvrije salade. Klasse!

de wasserette

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s