Hét ultieme appeltaart recept

appel Joke klootwijkJaren geleden een appeltaart recept gekregen van vriendin Jolande. Zij had een artikel gevonden in n blaadje over de speurtocht van een man naar het ultieme appeltaart recept. Hij heeft zich jarenlang een slag in de rondte gebakken met als eindresultaat DIT recept. Copy and Bake.

KOPEN en DOEN

  • 400 g zelfrijzend bakmeel óf tarwemeel en 1,5 el bakpoeder
  • 230 g boter (plantaardige in ons geval)
  • 85 cc koud water
  • 130 g witte basterdsuiker

Meng meel, boter en suiker tot een korrelig deeg dan zoveel water toevoegen dat het een soepel deeg ontstaat. Verpak het in folie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.

  • 1,5 kg appels
  • 110 g bruine basterdsuiker
  • 2 volle el kaneel
  • citroensap
  • evt. 70 g rozijnen

Appels schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. Meng alle andere ingrediënten en laat de partjes hierin marineren.

Oven voorverwarmen op 180°C. Haal deeg uit de koelkast, rol ²/3 uit tot een dunne lap en bekleed de taartvorm ermee. Laat de appelpartjes uitlekken in een vergiet.

Ei splitsen, eiwit kloppen en binnenkant van de taart mee bestrijken.

Vul de taart met appels, rol rest deeg uit tot dunne lap en snijd deeg in reepjes. Maak een mooi patroon van de deegreepjes bovenop de taart en bestrijk met eigeel.

Zet circa 1 uur in de oven op 180°C.

*foto van side van Joke Klootwijk

Advertenties

2 thoughts on “Hét ultieme appeltaart recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s