Pasta Fazool

Pasta e fagioli

Ik was blij met dit recept bij ‘thuiseten’ in het Parool. Het is zoals gewoonlijk een traditioneel recept waar heel wat persoonlijke noten bij gegooid kunnen worden. Deze zuidelijke armeluis maaltijdsoep is o zo onweerstaanbaar. Volgens de vader van Rosetta kook je de bonen met venkelzaad en kruidnagel. Rosetta voegde er zoveel andere ingrediënten aan toe dat je niet meer te maken hebt met de italiaanse pasta e fagioli. Maar het wil ook zeggen dat ieder zijn eigen versie kan maken, lekker-fijn.

Pasta met bonen voor twee personen
(2 personen)

Ingrediënten: olijfolie, 75 gram rookspek (in blokjes), 75 gram blokjes pikante salami, 2 tomaten (in kleine stukjes), 1 middelgrote ui (gesnipperd), 2 tenen knoflook (gehakt), 1 runderbouillonblokje, snuf gedroogde oregano, 3 kruidnagels, 1 tl venkelzaad, ongeveer 7,5 dl water, eventueel 2 aardappelen (in blokjes), eventueel 1 chilipepertje, 2 kopjes gedroogde witte bonen (24 uur van tevoren geweekt in water, of 1 blik van 400 g), eventueel 100 gram verse doperwten, 1 kleine courgette (in blokjes), zout en peper naar smaak, 140 gram pasta, bv linguine, in stukjes, basilicum, geraspte parmezaanse kaas
DOEN
Kook de geweekte bonen gaar. Zet een ketel met water op. Bak spek in een beetje olie op een niet al te hoog vuur. Doe de ui en de knoflook erbij en laat het zacht worden. Voeg de tomaat, de salami, de kruiden, het pepertje, het bouillonblokje, een deel van het gekookte water en de aardappel toe. Doe, als de aardappel bijna gaar is, de rest van het water erbij en kook de pasta bijna gaar. Doe nu de bonen en de doperwten erbij, en op het laatst de courgette. Steeds zo nodig een scheut water toevoegen. Er moet uiteindelijk flink veel vocht overblijven, zoals in een dikke soep. Naar smaak zout en peper toevoegen. Serveren met basilicum en voor de liefhebber parmezaanse kaas.

 bron: PAROOL
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s