Go 09/09/’09

In het boek van Jean-Anthelme Brillat-Savarin ‘Physiologie du Goût’ oftewel ‘het wezen van de smaak’.  bij de passage waarin een vriend en diens vrouw de auteur adviseren om zo snel mogelijk zijn Gastronomische Meditaties te publiceren, had ik een déjà vu.

Afgelopen jaar hebben mijn dierbare zusjes en lieve vrienden zo vaak gezegd “doe er wat mee!’. Met de zoektochten die ik heb ondernomen om zo goed mogelijk te leven met voedselallergie.  Het kan voor ‘nieuwkomers’ handig zijn. Ik moet toegeven dat als ik had geweten wat ik nu allemaal heb ontdekt en weet,  ik 10 jaar geleden een stuk gelukkiger zou zijn geweest. Vond het destijds lastig om te accepteren dat ik een ernstige voedselallergie heb. Maar het is een vaststaand feit en ik moest er het beste van maken. De allergie moest een plek krijgen bij mezelf en mijn omgeving.

Heb veel tijd genomen om eraan te wennen en een eigen draai eraan te geven.

Ik kijk nu naar de kracht van allergie. Primair is natuurlijk dat ik er gewoon van baal. Maar het heeft me ook iets positiefs gebracht. Ik mag veel niet maar er blijft nog een hele scala produkten over van wat ik wel mag. En dat zijn écht lekkere dingen.

Vandaag luister ik naar het advies en vandaar mijn eerste stap, niet te moeilijk en niet te zwaar.

Heden begin ik met een blog en graag jullie reaktie!

PE Π

…en toeval bestaat niet!

Mijn signatuur bestaat uit mijn initialen PE en het symbool Pi.Dat als het uitgesproken wordt mijn bijnaam pepi vormt. Nu wil het toeval dat pi het Symbol character 112 is op mijn apple. Het noodnummer, kijk dat is nu lollig.

Voortaan pe Π mailen met vragen over voedsel en allergie!!

Advertenties

9 thoughts on “Go 09/09/’09

 1. Lieve Pepi,

  Wat fijn dat eindelijk iemand dit onderwerp bespreekbaar en handelbaar maakt…………………..
  Je bent, je kent en je KAN het!!!!!

  X Jell

 2. Ik hoop dat je er iets over kunt zeggen, ik heb er weinig verdere informatie over.

  Weet je of deze allergieën vaker voorkomen? Ik heb van een paar mensen gehoord dat alleen al de geur en mondgevoel van gekookt (soms ook gebakken) ei hen teveel wordt, laatstaan het eten ervan zonder te weten.

  En allergie voor alleen witte champignons, maar niet voor kastanjechampignons of bospaddestoelen etc. Wat is er zo anders aan die (goedkope) witte?

  • Dat van de witte champignons heb ik vaker gehoord en waarom dat zo is weet ik niet . Wel interessant om zo’n vraag eens bij een allergoloog voor te leggen.
   En een allergie voor ei is een veel voorkomende, en in allerlei vormen zoals (on)gekookt en in gerechten verwerkt. Dat van de geur hoor je ook vaker, zeker ook bij noten en pinda’s! Maar voor iedereen die niet precies weet waarvoor hij allergisch is en in welke mate, raad ik aan om een arts te raadplegen. Alleen zo ontzeg je jezelf de juiste ingrediënten.

 3. Hoi,

  Ik was gister op de allergie beurs en daar was jij toen om je verhaal te vertellen. Het heeft met erg aangsproken. Ik ben heel benieuwd naar jou ervarigen. Ik zit namelijk door mijn allegie soms echt met mezelf in conflict. Ik wil niet apart zijn ik wil normaal zijn ik wil niet ziek worden van melk. Perongeluk ha dik maandag toch melk poeder binneen geregen perongluk andere kornflaks dan normaal en ik ben er nu al bijna een week ziek van neit kunnen slaepen van de buikpijn misleijk zijn over geven diaree. flauw vallen etc geen energie meer hebben ik ben benieuwd hoe jij dit allemaal ervaart.
  Groeten Myrna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s