Di’eet nog meer niet

Di’eet nooit melk is mijn blog naam omdat ik  allergisch ben voor melkprodukten. Alle varianten en hoeveelheden en dat geldt ook voor de pinda. Dat is lastig want verborgen bronnen kunnen soms best behoorlijke hoeveelheden allergeen bevatten. Noten, pijnboompitten, soja en avocado eet ik ook niet.

Verder heb ik een milde allergie voor sojameel, ei, pitvruchten. Minimale hoeveelheden zijn toegestaan maar probeer het produkt te vermijden. Of ik verwerk de produkten door te koken, bakken, zuren toevoegen, wecken. dit is mn van toepassing op fruit en groenten.

Alle recepten op deze blog zijn lactosevrij, melkvrij, notenvrij en vrijwel sojavrij! Of die ingrediënten zijn vervangen door iets wat wel kan.

Zoals ‘nepboter’ dat is plantaardige margarine  koemelkeiwit-/lactosevrij, ik gebruik momenteel Wajang. En om te bakken is het een flesje Becel vloeibaar Keuken, en let op bij aankoop want  alleen  BECEL ‘Keuken’ is vrij van melk.

Verder gebruik ik meestal olijfolie, rechtstreeks uit Italië, voor eigenlijk alles.

Voor mensen met een glutenallergie (coeliakie) kun je momenteel glutenvrije graanprodukten kopen. Meel en pasta gerechten kan je zo aanpassen. Hoe & wat weet ik niet precies omdat  ik die allergie niet heb.

Voor praktische VOOR’RAAD tips klik hier

pe Π

4 thoughts on “Di’eet nog meer niet

 1. ík heb mijn hele leven al huiduitslag, wat ze noemen pn (prudigo nodularis en eczeem), meestal wat op armen en schouders, maar vooral de onderbenen en ook dikke vochtvasthoudende enkels
  heb alles al doorlopen, zoals huisarts, dermatoloog, huidpoli ziekenhuis en homeopaat en allerlei jeukstillende zware pillen en cremes, want men zegt, dat je van eten niet huiduitslag kan krijgen, alleen reacties op je stemming, zoals bijv. hyperactiviteit of agressie
  wat raadt je aan om uit te proberen(niet meer te eten en drinken), ik drink magere melk en karnemelk en ben een chocofreak.

 2. Onze zoon had in z’n eerste levensjaren ook veel huiduitslag ( eczeem). In eerste instantie veel verschillende crempjes en en hormoonzalf gekregen van huisarts. Na dat hij een keer een cashew noot had gegeten en daar dikke lippen van kreeg hebben we in het ziekenhuis een allergietest laten doen. Hieruit bleek dat hij allergisch is voor pinda, kippeneieiwit en koemelk. Vervolgens dieet aangepast en eczeem is weg.
  Zodra hij met “verkeerd spul” in aanraking komt volgt vrijwel onmiddelijkeen reactie op z’n huid.

  Wel degelijk huiduitslag door verkeerd eten dus. Dus “secret girl” ik zou gewoon een test aanvragen dan weet je waar je aan toe bent.

  Groeten Jorrit

 3. Hoi Ik ben eigenlijk op je blog terecht gekomen omdat ik sinds kort geconfronteerd werd met een erge allergie van allerlei voedsel en ik nu op een streng dieet sta. Ik woon in Centraal Amerika en ben hier bij een allergoloog en immunoloog onder behandeling. Mijn dieet: Ik mag niet eten: varkensvlees, vis, schaaldieren, citrusvruchten, ananas, rood fruit, groene appelen (wel zoete gele/rode), chocolade, noten/zaden, suiker, zoetigheid, condimenten(ketchup, mayo etc), geprepareerd voedsel(soepjes, sausjes, voorverpakt of kant en klaar), fastfood, kruiden, azijn.niet drinken: alcohol, softdrinks en vruchtensappen. Mag als suiker vervanger wel biologische honing gebruiken. Heb dan ook je tart tartin uitgeprobeerd zonder de vanille en was heerlijk!!! Is even wennen maar je wordt er creatief van ……..
  groetjes Mercedes

 4. Goh… kom ik nu pas op je blog! Mijn vriend heeft een overgevoeligheid voor zuivel en ik bak en kook nogal graag dus dan is een beetje inspiratie af en toe wel fijn. Overigens hebben ze bij AH tegenwoordig ook een plantaardige boter zonder zuivel, Handig als de Wajang op is! ; )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s