“Chi va piano, va sano e va lontano” is een italiaans gezegde voor ‘wie rustig aandoet, leeft gezond en lang’. Maar soms moet je gewoon knallen; koken, hap naar binnen en verder. Achterop de wikkel van de paksoi stond zo’n gezond en voedzaam knalrecept.
KOPEN
- 2 struiken paksoi, in repen
- 1 ui, gesnipperd
- ½ rode peper, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- ½ gerookte kipfilets in reepjes
- 100 g noedels
- 2 eieren
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 el worcestershire saus
- 2 el olie om in te bakken
DOEN
1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe samen met de knoflook bij de ui en bak 1 min. mee. Schenk er 1liter kokend water bij en voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 2 min. koken en voeg de noedels toe. Laat nog 3 min. koken. Breng op smaak met de worcestershiresaus, peper en zout. Voeg de kip en paksoi toe en verwarm alles 1 min. Verdeel over 4 kommen en doe in elke kom ’n half ei.
bron: www.allerhande.nl